Fellépők

 

Halhatatlan a lélek...

 

2015. április 11, szombat; 19:30-21:00

 

zenés történelmi-irodalmi időutazás - Petőfi Sándor és az 1848-as forradalom emlékére.

 

Előadja:

Simó József előadóművész és az ISMERŐS ARCOK zenekar

 

Az Ismerős Arcok zenekar (Nyerges Attila, Galambos Nándor, Práder Vilmos, Kovacsik Tamás, Tánczos István és Leczó Szilveszter) egyik küldetésének tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Petőfi Sándor munkásságának megismertetését. Mindezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását. A halhatatlan a lélek... című műsorban a zenekar népszerű dalai együtt hangzanak el Petőfi közkedvelt és kevésbé ismert gondolataival, melyeket Simó József ad elő. A hányatott sorsú, forradalmi lelkületű ifjú poéta munkásságának a keresztmetszete, szinte megelevenedik a műsor alatt. Az előadás során a magyarságról, a családról, a hazaszeretetről szóló dalok és irodalmi alkotások között mindenki megtalálhatja a párhuzamot és az összefüggéseket.

 

 

Ismerős Arcok

Az Ismerős Arcok zenekar 1999-ben alakult. Az elmúlt 15 évben a 9 nagylemezük mellett 6 DVD kiadványuk jelent meg. Ennek és az évi közel 120 koncertnek köszönhetően egyre ismertebbek az egész Kárpát-medencében. Az utóbbi évek egyik legtöbbet koncertező zenekara, akik nagy sikerrel szerepeltek már Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is. Dalaik témái közt a legjellemzőbb gondolatok: a család, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága. A Zenekar Éberálom című lemeze 2008-ban a MAHASZ eladási statisztikái nyomán aranylemez lett, 2009-ben pedig az év nagylemeze díjat kapta a budapesti Wigwam Rock Klub díjátadó gálán. A 2009-ben megjelent Lélekvesztő, valamint a 2012-ben kiadott Kerítést bontok albumuk jelölést kapott a 2010-es és a 2013-as Fonogram Magyar Zenei Díjátadó gálán, az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában.  Az Ismerős Arcok zenéje és mondanivalója kiváló "alapanyag" olyan rendezvényeken ahol az esemény  célja a magyar kultúra ápolása és a hagyományok tisztelete.   

Zenei sokszínűségükre jellemző, hogy a hagyományos rock koncertek mellett számtalan akusztikus előadást is adnak kiegészítve az erdélyi és az egyetemes magyar irodalom remekműveivel. A zenekar repertoárjában kizárólag saját szerzemények valamint népdal és versfeldolgozások szerepelnek. 

Évek óta kedvelt és népszerű fellépői a hazai rock, pop, motoros és gasztronómiai fesztiváloknak, város- és falunapoknak, kiemelt ünnepi rendezvényeknek, hagyomány őrző találkozóknak. A zenekar dalszerzője és énekese - Nyerges Attila 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

 

 

 

 

ÁPRILIS 12, SZOMBAT ESTE A FESZTIVÁLON:

 

PRINCESS: SZÉPSÉG ÉS TEHETSÉG

Amikor a klasszikus és a modern találkozik

 

2001-ben alakult meg a magyar crossover zenei élet máig legmeghatározóbb zenekara, a Princess együttes. A három gyönyörű „hegedű-hercegnő” olyan, addig elképzelhetetlennek tűnő forradalmat csinált a komoly és a könnyűzene szerelemházasságából, amit addig egyetlen magyar zenekarnak sem sikerült. Előítéleteket semmibe véve, falakat ledöntve vitték el a klasszikus zeneirodalom legszebb dallamait azokhoz az emberekhez, akiket előttük eddig senki sem tudott megszólítani komolyzenével. És ugyanezzel az őszinte lelkesedéssel csempésztek huszonegyedik századi pezsgést és dinamizmust hazánk és Európa megannyi híres koncerttermébe a zeneértő közönség legnagyobb megelégedésére.

Két platina lemez, és az összességében több mint 150.000 eladott album, valamint számos közönség és szakmai elismerés népszerűségük egyértelmű mutatói. Ha mindehhez hozzávesszük a számtalan hazai és külföldi koncerten, illetve exkluzív fellépésen aratott zajos tetszést, akkor túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Princess az elmúlt tíz év egyik legsikeresebb magyar zenei formációja.

Titkuk nem csupán szépségükben rejlik. Diplomás hegedűművészekként a virtuóz előadásmód, neves zenei producerek és a folyamatos megújulás együttesen jelentik a kulcsot töretlen népszerűségükhöz. Legújabb kompozícióikban ha lehet, még izgalmasabb zenei kísérletbe fogtak, amikor könnyűzenei slágereket ültettek komolyzenei környezetbe.

A Princess az elmúlt tíz évben a több száz hazai koncert mellett eljutott a világ számos pontjára is. Turnéztak Németországban, Hollandiában és Mexikóban, koncerteztek Olaszországban, Szingapúrban és az Egyesült Arab Emirátusokban. Felléptek olyan exkluzív rendezvényeken, mint a Genfi Autó kiállítás, a bahreini Forma 1 verseny, vagy a Casino Monte Carlo VIP rendezvénye, de ugyan olyan örömmel játszottak többek között az ENSZ katonáknak is Cipruson. Nem véletlen, hogy hazánk Európai Uniós csatlakozása alkalmából is őket kérték fel, hogy a stockholmi diplomáciai rendezvénysorozaton népszerűsítsék Magyarországot.

2015. április 12-én a Petőfi kulturális Fesztivál keretén belül a Princess  koncertet ad zenekarával. Ezen az egyetlen estén megkísérlik összefoglalni az elmúlt tizenkét év legnagyobb slágereit és bemutatni legújabb zenei kompozícióikat.

A zenekar élő koncertet ad a Petőfi Kulturális Fesztivál, záró akkordjaként 2015. ÁPRILSI 12-ÉN, 18:00 – 19:00 között.